torsdag 27 augusti 2009

Give Yourself To The Dork Side.

Ibland undrar jag vad knappsatsen på Darth Vaders bröst är till för.
Är det en indikator för batterikapaciteten på hans respirator?
Varför ser den inte likadan i alla filmerna?
Vad ändrar han och varför?
Nånstans därute måste det ju finnas ett företag som byggt den och/eller har ett underhållskontrakt på den om den skulle gå sönder eller liknande.
Det är ju bara att konstatera att Vader lever ju ett ganska aktivt liv. Ursäkta, fel tempus, han levde ett aktivt liv, jag har fortfarande svårt att acceptera det faktum att han har gått bort.
En sådan aktiv livsstil för ju med sig slitage på utrustningen.
Så är det nån som vet var man kan få tag i det företaget så hör av er, de borde ju kunna svara på lite av mina nyfikna frågor.


Som bilden tydligt visar så har den mörka sithlorden, efter det att den första dödsstjärnan sprängts, hittat något som fungerar bra då han har samma panel på bröstet i både episod V och VI.
Man kan se på första knappsatsen så har han en grön och en röd knapp, elelr är det en signallampa, likt oljelampan på bilens instrumentpanel? Dessa två knappar är även med i episod IV, men lagom till det att rymdimperiet slår tillbaks så har Vader bytt ut den gröna mot en blå.
De fyra roliga brytarna där en av dem bryter mönstret genom att vara olikfärgad finns med i alla fyra filmerna. Däremot så byts först den olikfärgade ut från röd till grå, för att gå tillbaks till röd men flytta till andra sidan. Häpnadsväckande!

Inga kommentarer: